Gravid med Jessica Frej

Jessica Frej om dagdrömmar, livsnjutning och graviditet

13 mars 2023
4 min read

”Jag är noga med att njuta varje dag”

Vi pratar graviditet, livsnjutning och dagdrömmar med tv-kocken Jessica Frej

Kokboksförfattaren och tv-kocken Jessica Frej har gjort den enkla och lustfyllda matlagningen till sitt signum och blivit ett känt ansikte för alla som älskar att laga och äta gott. I sommar väntar ett nytt äventyr, och kanske ett lite lugnare tempo, när hon blir mamma för första gången.

–Jag har under väldigt många år kört på väldigt hårt med mig själv, vilket jag insåg innan det var alldeles försent. Det är jag otroligt tacksam över. Jag kunde jobba alla dagar i veckan från jag vaknade tills jag gick och la mig och trodde att det var hållbart för att jag hade mitt drömjobb.

Numera är hon noga med att hitta sätt att varva ner och se till att varje dag innehåller vila.

– Det är viktigt för mig att njuta varje dag och det finns tid för vila. Det kan vara frukost ute i trädgården, att ta ett bad eller bara lägga mig på sängen i 20 minuter. Det funkar inte att köra järnet hela året och sen försöka varva ner ett par veckor på sommaren. Det behövs små pauser lite då och då. Det tog mig cirka 30 år att inse det, säger hon med ett skratt.

Just nu planerar hon något så ovant som att vara ledig. Det är inte långt kvar tills bebisen kommer.

– Det är något så obeskrivligt romantiskt och häftigt med att den här lilla personen i magen är hälften jag och hälften Christian som jag är så kär i. Jag längtar efter att bli mamma men jag har ingen aning om hur det kommer bli. Kommer jag vara som jag är nu? Eller förändras på något sätt? Jag har ingen aning!

”Hjärtat smälte totalt första gången han kallade mig bonusmamma”

När Jessica träffade Christian kom hans son Douglas in i hennes liv och hon beskriver rollen som bonusmamma som ett stort privilegium.

– Jag älskar Douglas och han är världens finaste, roligaste och snällaste killen. Han var sex år när jag träffade honom första gången och jag har alltid känt att vi klickar. Jag tänkte där och då inte hur det skulle vara att bli ”bonusmamma” jag var bara

totalt förälskad i hans pappa. Sedan smälte mitt hjärta totalt första gången han kallade mig för

bonusmamma. Vi hade aldrig sagt det utan det fick komma från honom, berättar hon.

Rollen som bonusmamma har lärt henne mycket.

– Douglas har en mamma och en pappa, så jag ser inte bonusmammarollen som att jag är förälder, utan mer som att jag är en extra vuxen, som finns där på ett lika självklart sätt som en förälder. Jag har lärt mig massor genom att få vara bonusmamma till Douglas och det känns väldigt fint, säger hon.

jessica frej

GÖR: Tv-kock och kokboksförfattare som också delar mycket på instagram och därför blivit ”något slags” influenser de senaste åren.

LIVSMOTTO: Njut varje dag!

FÖLJ: @jessicafrej

Inför förlossningen kokar Jessica bolognese – hon planerar att frysa in cirka 10 kilo – och dagdrömmer om första tiden med bebisen. Att drömma är något hon gjort till en vana och ett sätt att hitta rätt väg i livet, förklarar hon.

– Jag tror mycket på att våra tankar och känslor blir verklighet. Det som ofta kallas för ”attraktions-lagen”. Om man vill nå sina drömmar behöver man först konkretisera vad man drömmer om. Det tycker jag är lättast att göra genom att dagdrömma. Då checkar man helt enkelt in mentalt i sitt ”drömliv” och lever där i några minuter. Genom att dagdrömma så lever man sig in så starkt att man kan känna i magen om drömmen verkligen är rätt, förklarar hon. När man vet var man ska är det lättare att se när möjligheter i rätt riktning dyker upp och man kan hoppa på det tåget.

Nu handlar Jessicas dagdrömmar om en bra förlossning och ett fint första år med bebisen.

– I drömmen blir jag intervjuad av en journalist för en tidning som den här. Journalisten frågar hur förlossningen var, hur det gått med amningen och nätterna. Och jag svarar henne så som jag vill att

jag ska känna där och då. Det är roligt att dag-drömma för det blir som en lek och man lever sig verkligen in och känner de riktiga känslorna. Och så kan jag svara på frågan om hur det är att bli mamma:

– Det är helt underbart, jag känner verkligen att allting har blivit som jag önskade. Nu har vi haft jättetur med mycket och allt från sömn till amning har gått smidigt sedan dag ett, säger hon med ett leende.

”I drömmen blir jag intervjuad av en journalist för en tidning som den här”

KategorI:
TagS:

Senaste artiklarna

M Read More

Hälsa18 december 2023

Mothr testar vinterbad

Så får du upp värmen med kalla dopp!

M Read More

Mode18 december 2023

Mothr listar: Mjuka favoriter för en lekfull vinter

Vintern är här och årstidens glittrande högtider väntar runt hörnet. I samarbete med Polarn O. Pyret listar vi mjuka favoriter som både är bekväma, slitstarka och stiliga som passar för vinterns alla tillfällen.

F Read More

Hälsa18 december 2023

Fyra enkla steg som ger mer lycka i livet

Tips från Lyckomanualen

V Read More

Hälsa18 december 2023

Vinterns varma drycker

Fem recept som värmer kropp och själ

Skriv in vad du letar efter Tryck på ESC för att avbryta

Or, browse through the popular tags: