Julens lästips

Böckerna som skapar omedelbar julstämning

7 april 2023
3 min read

Äntligen tid för mysiga kvällar i läsfåtöljen med en riktigt härlig bok! Mothrs Therésia Franklin tipsar om de allra bästa julböckerna att fylla bokhyllan med inför helgerna.

Gogol’s klassiska och upproriska julberättelse The Night before Christmas, om smeden som slåss med djävulen, ligger till grund för allt från julfilmer till operor. I vackert vintrigt omslag blir den en fin julgåva till någon du tycker om!

Jenny Colgans feelgood-berättelse The Christmas Bookshop ger omedelbar julkänsla och är den perfekta boken att krypa upp i soffan med under kalla jullovskvällar. Får du inte nog av Colgans mysiga universum kan du passa på att önska dig hennes bästsäljande böcker The Bookshop on the corner och Christmas at the Island Hotel också.

En favorit för både yngre och äldre är klassikern Little Women, som också har en av de vackraste julskildringarna. Läs den själv eller ge den till en ung kvinna i din närhet!

Det blir inte jul utan ett klassiskt julmysterium eller två! Och ingen gör mordgåtor som Agatha Christie och hennes underfundige mordutredare Hercule Poirot.

I Hercule Poirot’s Christmas avbryts familjen Lees julfirande av ett gällt skrik från våningen ovanför…

”Nu längtar vi efter att krypa upp i soffan med en trave klassiska julberättelser”

Charles Dickens’ En julsaga är kanske tidernas mesta julberättelse. Om den sura Ebenezer Scrooge, som tvingas ändra sitt otrevliga sätt och börja uppskatta både julen och människorna runt omkring honom, efter att ha fått besöka sitt förflutna, sitt nu och sin framtid.

Fannie Flagg är författaren bakom den prisade boken Stekta gröna tomater. I sin julmysiga skildring

A Redbird Christmas får läsaren besöka den lilla småstaden Lost River och dess charmiga och excentriska invånare.

The Nutcracker and the Mouse King är 1800-talsnovellen som ligger till grund för den kända baletten Nötknäpparen. Magisk, drömsk och lite lagom läskig julläsning.

KategorI:
TagS:

Senaste artiklarna

M Read More

Hälsa18 december 2023

Mothr testar vinterbad

Så får du upp värmen med kalla dopp!

M Read More

Mode18 december 2023

Mothr listar: Mjuka favoriter för en lekfull vinter

Vintern är här och årstidens glittrande högtider väntar runt hörnet. I samarbete med Polarn O. Pyret listar vi mjuka favoriter som både är bekväma, slitstarka och stiliga som passar för vinterns alla tillfällen.

F Read More

Hälsa18 december 2023

Fyra enkla steg som ger mer lycka i livet

Tips från Lyckomanualen

V Read More

Hälsa18 december 2023

Vinterns varma drycker

Fem recept som värmer kropp och själ

Skriv in vad du letar efter Tryck på ESC för att avbryta

Or, browse through the popular tags: