Louise Strömberg definierar kvinnokraft

Louise Strömberg definierar kvinnokraft

Louise Strömberg hittade självkärleken när livet var som mörkast

28 januari 2023
6 min read

”Kvinnor besitter en enorm, outforskad potential att leva, skapa och ta plats i världen”

Efter en tuff period med svår sköldkörtelsjukdom och djup depression stod Louise Strömberg omringad av ett totalt mörker. Vägen upp till ytan har varit snårig och svår, men hon ser samtidigt tillbaka på den med tacksamhet över det den ledde till.

–Jag vill inte säga att jag är glad över de fruktansvärda åren, men jag är däremot glad över att de idag har fått en mening och stor betydelse i min roll att hjälpa andra. Att det inte var förgäves, säger hon.

Idag är Louise författare och self love coach, med fokus på att stärka andra kvinnor.

–Att det blev just kvinnor som har kommit att bli min hjärtefråga kändes även det lika självklart. Kvinnor besitter en enorm outforskad potential att leva, skapa och ta plats i världen. Sorgligt nog håller vi oss ofta tillbaka och begränsas från att utforska det, på grund av förlegade ideal och förväntningar, säger hon.

Allt började med att Louise blev sjuk. Hon började tappa minnen och ord. En enorm trötthet tog över henne och hon drogs med ständiga infektioner.

–Jag åt 22 antibiotikakurer på två år och spenderade otaliga dygn på sjukhus. Under min mörkaste period var min fysiska hälsa fruktansvärt dålig vilket ledde till depression och brist på livslust. Där och då såg jag bara en lösning; att avsluta mitt liv. Och jag var nära på att lyckas, berättar hon.

Vändpunkten kom i mötet med en klok terapeut som fick Louise att reflektera över sin egen makt över sitt mående.

–Där kom det som kallas för personlig utveckling in i mitt liv och jag förstod att jag själv har fler möjligheter att påverka mitt mående än jag först trott. Med andra ord påbörjade jag resan av självkärlek, säger hon.

”Jag ska inte säga att det har varit lätt, men det har varit den bästa och mest lärorika resan av dem alla”.

Via sitt arbete som coach möter hon andra kvinnor som behöver hitta den självkärleken. Och hennes egna erfarenheter har stärkt henne i det mötet.

–Att guida någon från en plats man själv har besökt i praktiken och inte bara försöker sätta sig in i via teorin gör stor skillnad. Min egen historia har blivit mitt största verktyg, förklarar hon.

När Louise själv befann sig på botten hittade hon yogan och meditationen.

–Tidigare i livet hade jag aldrig haft en tanke på att det skulle vara något för mig. Jag tänkte att jag inte kunde sitta still så länge. Det jag inte förstod vid den tidpunkten var att det var exakt därför jag behövde yogan och meditationen i mitt liv. För att stilla mitt annars så brusiga inre, lära mig att träning inte behöver vara prestations-baserat och för att min kropp skulle bli rörlig. Jag hade aldrig kunnat ana att det skulle kunna ge mig så mycket som det faktiskt har gjort, säger hon.

Mycket har hänt sedan dess. Idag uppskattar hon livet, kroppen och sig själv och hennes mission är att föra den kärleken vidare till andra.

Lärdomarna från resan hon gjort är många.

–Jag har lärt mig att det är möjligt att genuint börja älska sig själv, läka inre sår, bli tacksam för det jag redan har istället för att alltid jaga mer och att bli medveten om hur min tankevärld styr upplevelsen av min verklighet. Jag har lärt mig att leva helhjärtat, med tacksamhet för allt som är jag.

Louise har skrivit en bok om både resan och lärdomarna. Uppföljaren – Power Women: Hur du får tillgång till din kraft som kvinna – blev en naturlig fortsättning.

–Vi har fått lära oss att en power woman är en kvinna som är högpresterande på livets alla plan, det vill jag ändra på. I mina ögon blir den innebörden bara en förlängning av den duktiga flickan och prestations-prinsessan. Det är dags att ta tillbaka begreppet, säger hon.

Louises bild av en power woman gör just det.

–En Power Woman har inget att göra med utbildning, karriär, pengar eller status, utan snarare om hur du som kvinna vågar börja leva livet utefter dina egna behov, känslor och drömmar. Hon är intuitiv, sårbar, modig, generös och lyfter sina medsystrar, istället för att skjuta ner dem av risk för konkurrens. Min bok är fylld av verktyg och övningar för hur du som kvinna ska förstå vad som håller dig tillbaka, odla kroppskärlek, utforska din intuition, börja våga ta plats och leva helhjärtat, lära känna din kvinnliga biologi och mycket mer.

LOUISE STRÖMBERG

MAMMA TILL: Jonathan och Vivianna

GÖR: Self love coach, yogalärare, författare & mamma.

LIVSMOTTO: Du kan göra vad du vill, men inte allting.

FÖLJ: @louisestromberg.se

Moderskapet beskriver Louise som den resa som lärt henne mest.

–Jag ska inte säga att det har varit lätt, men det har varit den bästa och mest lärorika resan av dem alla. Till en början fick vi kämpa, med fyra sena missfall i bagaget innan jag fick behålla mina graviditeter. Därefter följde en tuff start med förlossnings-depression och inte minst att jag som kvinna tog på mig hela ansvaret att bevisa för världen att jag kunde vara både mamma och entreprenör, berättar hon.

Idag har hon landat i rollen som mamma till sjuåriga Jonathan och Vivianna som är fem.

–jag har lärt mig att lägga bort förväntan på mina axlar om att jag måste vara allt för alla, och att jag har något att bevisa för världen. Det som jag ser så många kvinnor kämpa dagligen med. Att bryta mig loss från de kvinnliga ideal som höll mig tillbaka har gjort all skillnad i världen. Och idag kan jag verkligen njuta av att vara mamma!

Louises bästa tips för att hitta kärleken till sig själv

SELF LOVE

Self love handlar inte i första hand om att du måste älska dig själv, utan om att du lär dig att genuint känna uppskattning och acceptans för den du är. Och att leva livet utifrån dig själv och dina drömmar. Det betyder att du lär känna dig själv, dina beteenden och tankemönster, och får förståelse för varför du fungerar som just du gör. Men också att du blir medveten om hur du vill leva, lär dig acceptera dina känslor och övar på att se på din kropp med tacksamhet. Inte minst att du blir vän med din inre kritiker, så att den rösten kan omvandlas till din inre cheerleader. Att stärka relationen med sig själv ger en avsevärt bättre livskvalitet!

YOGA

Öva på att komma i kontakt med dig själv, exempelvis genom yoga. Att öva på att stilla omvärldens brus är som balsam för själen.

BÖRJA RELATIONSRENSA

De fem människorna du spenderar mest tid med påverkar dig också mest som människa. Fundera över vilka dina fem personer är, hur de är och hur de får dig att må. Våga sedan börja rensa och investera i relationer som stärker dig!

 

KategorI:

Senaste artiklarna

M Read More

Hälsa18 december 2023

Mothr testar vinterbad

Så får du upp värmen med kalla dopp!

M Read More

Mode18 december 2023

Mothr listar: Mjuka favoriter för en lekfull vinter

Vintern är här och årstidens glittrande högtider väntar runt hörnet. I samarbete med Polarn O. Pyret listar vi mjuka favoriter som både är bekväma, slitstarka och stiliga som passar för vinterns alla tillfällen.

F Read More

Hälsa18 december 2023

Fyra enkla steg som ger mer lycka i livet

Tips från Lyckomanualen

V Read More

Hälsa18 december 2023

Vinterns varma drycker

Fem recept som värmer kropp och själ

Skriv in vad du letar efter Tryck på ESC för att avbryta

Or, browse through the popular tags: