Månadens mothr – Fia Anderberg

Månadens mothr – Fia Anderberg

Mothr pratar moderskap och kroppsglädje med Fia Anderberg

13 mars 2023
2 min read

Fia Anderberg är en kroppspositiv förebild för hundratusentals följare på instagram och vi imponeras av hennes sätt att inspirera, säga ifrån och sprida kärlek.

Hur ser du på rollen som förebild för din dotter?

– Jag tycker det känns fint att ha den rollen, men det sätter också en del press på mig. Jag kommer ju inte vara den enda som min dotter kommer att lyssna till, utan även hon kommer påverkas av de ideal som finns. Men jag hoppas att jag kan ge henne en grundstyrka i sig själv att inte påverkas så mycket av dem.

Vad är det viktigaste du vill att hon tar med sig från dig?

– Tryggheten i sig själv, något jag själv behövt jobba med otroligt mycket genom åren.

Det är lätt att jämföra sig med andra i sociala medier. Hur gör du för att inte göra det?

Visst jämför jag mig betydligt mindre med andra idag, men jag är inte mer än människa och jämför mig såklart med andra, allra mest när jag själv har dåliga dagar. Men det är sällan jag jämför mitt utseende och kropp med andras, det är mer när det kommer till framgång i arbetet i så fall.

Hur tänker du dagar då det kommer åt dig extra mycket?

– Jag tänker nog inte på något speciellt sätt egentligen. Utan jag accepterar känslan och att den finns där. Men jag försöker jobba för att den inte ska bli så långvarig och istället rikta fokus på allt jag gör som är bra.

Hur skapar man bäst en sund kroppsbild hos våra barn?

– Inte prata vikt, bantning och viktnedgång hemma, helt klart. Också att inte kommentera eller prata illa om våra eller andras kroppar inför våra barn. Det tror jag är en grymt viktig början!

Vad är det bästa med att vara mamma, enligt dig?

– Åh, det finns ju så mycket! Men det häftigaste tycker jag har varit att se utvecklingen. Pratet och personligheten, som växer fram. Och såklart all kärlek som man får och att få älska någon så gränslöst!

”En viktig början är att inte prata illa om våra kroppar inför barnen”

SOPHIA ”fia” anderberg

GÖR: Influencer och kroppspositiv inspiratör

MAMMA TILL: Ingrid

AKTUELL: Månadens Mothr

FÖLJ: @fiaanderberg

KategorI:

Senaste artiklarna

M Read More

Hälsa18 december 2023

Mothr testar vinterbad

Så får du upp värmen med kalla dopp!

M Read More

Mode18 december 2023

Mothr listar: Mjuka favoriter för en lekfull vinter

Vintern är här och årstidens glittrande högtider väntar runt hörnet. I samarbete med Polarn O. Pyret listar vi mjuka favoriter som både är bekväma, slitstarka och stiliga som passar för vinterns alla tillfällen.

F Read More

Hälsa18 december 2023

Fyra enkla steg som ger mer lycka i livet

Tips från Lyckomanualen

V Read More

Hälsa18 december 2023

Vinterns varma drycker

Fem recept som värmer kropp och själ

Skriv in vad du letar efter Tryck på ESC för att avbryta

Or, browse through the popular tags: