Möt Sofia Wood, Frida Lundh och Therese Krupa från podden Allt som är

Möt Sofia Wood, Frida Lundh och Therese Krupa från podden Allt som är

Vi inspireras av deras rättframma sätt att prata om livets små och stora frågor

6 januari 2023
4 min read

Tre kvinnor, kompisar och mammor som precis som alla andra navigerar oss fram i tillvaron med alla de roligheter, svårigheter och stolligheter som det innebär. Så beskriver de tre vännerna Sofia, Frida och Therese sig själva. Med nystartade podden Allt som är vill de skapa rum för både små vardagligheter och stora frågor.

–Vi har alla nära till känslor och går gärna in i samtal som känns på riktigt, sammanfattar de.

Hur kom ni på idén till podden?

–Det var Frida som kom på idén till att vi tre skulle podda tillsammans, men sedan jobbade vi ut ett koncept tillsammans. Och konceptet är väl inget exceptionellt mer än att vi vill lyfta livets egenheter, knepigheter och sorg precis som det kan vara. Men det var viktigt att det skulle vara genuint, ärligt och att folk skulle kunna känna igen sig.

Ni avhandlar allt från vilka strumpbyxor som sitter bäst, till hur man får till sexlivet som småbarnsmamma. Vilka är era bästa tips?

–Just do it, som Nike säger. Jag brukar vara väldigt tydlig och sms:a typ ”sex efter nattning?”, säger Therese.

–Och gällande strumpbyxorna är det Woolford, Lindex egna med söm på tån och Swedish Stockings som funkat bäst, säger jag lite mindre hett då, fyller Sofia i.

Ni har sagt att podden är till för den som känner att livet är en ”felmonterad rubiks kub”. Hur känns era liv?

–Det beror på var i menscykeln man är, skrattar Frida. Ibland är det svårt att få till allt man vill ska hända just på grund av livet och då kan i alla fall jag känna att det är svårt att hålla humöret på topp.

–Det är ju en logistisk härdsmälta i sig att ha tre barn, säger Therese. Men nu när barnen blivit lite större är allt lite lättare, upplever jag.

–Jag kämpar på med det där med att sänka ribban känner jag, berättar Sofia. Jag försöker hitta återhämtning där den visar sig. Jag är helt ointresserad av träning, men älskar känslan av ett lugnt vackert hem där allt har sin plats. Då tankar jag massor av energi.

Har ni några konkreta tips på vad man ska göra när livet känns tufft?

–Prata, prata, prata! Ring en vän och prata av dig. Ibland behöver man inte just råd, utan att bara få säga att saker känns skit kan lätta lite på det som tynger. Men också, bena ut vad det är som gör att det känns så och fundera på om det finns något i ekvationen man kan ta bort för att underlätta.

Vad är det viktigaste ni vill förmedla till era barn?

–För mig är det trygghet och att tillåtas vara den man är, säger Frida.

–Ja, jag vill verkligen att de ska känna sig älskade i alla lägen och våga ta sig an livet med en nyfikenhet, öppenhet och grundmurad tilltro till sin egna person, säger Therese.

–Jag vill att mina barn ska känna osviklig tillit, kärlek och trygghet och att de alltid kommer landa varmt hos sina föräldrar, säger Sofia.

Vad gör er lyckliga?

–Upplevelsen av framåtrörelse, att inte stagnera, varken som individ eller familj. I vissa mer prövande delar av småbarnslivet har jag ibland fått känslan av att ”nu kommer det alltid vara såhär” vilket jag har kunnat småpanika över. Men nu vet man att allt, på gott och ont, är övergående, säger Therese.

–Jag känner ofta lycka genom andra, förklarar Sofia. För mig är lycka mycket en känsla jag får utifrån. Det låter kanske väldigt flummigt, men har jag alla samlade vid ett stort bord och får servera saker jag vet de kommer tycka är goda känner jag ren lycka.

Vad drömmer ni om för framtiden?

–Jag vill göra TV, säger Frida.

–Att podden blir Sveriges största och att jag hittar en 100-procentig balans i tillvaron, säger Therese.

–Åh, Tessans framtidsvision låter ju magisk, den vill jag också haka på, fyller Sofia i.

”Vi har alla nära till känslor och går gärna in i samtal som känns på riktigt”

Vännernas bästa mystips inför vinterhalvåret

ELD: Tänd alla ljus alltid, grilla korv i skogen eller tänd en brasa om du kan. Elden är primal men så nära kopplad till välmående. Några värmeljus till frukosten gör stor skillnad.

MAT: Långkokstiden är här – en fördel med det är också att du kan göra nog med mat att du ute behöver laga varje dag.

TA DIG UT: Om så bara på en snabb morgonpromenad själv en söndagsmorgon. Frisk luft är ett recept på energi och det är bästa sättet att kämpa bort tröttheten.

LYSSNA PÅ BRA SAKER: Självklart ska du lyssna på Allt som är, men hitta även fler poddar som intresserar dig. Kanske är det här vintern då du lär dig allt om amerikansk politik från podden NPR Politics, om jungiansk psykologi med This Jungian Life eller hur sexpositiva kolumnister i San Fransisco resonerar kring monogami i Savage Lovecast? Allt det finns i poddvärlden!

OM ALLT FAILAR: DM:a Frida om vintips!

SOFIA WOOD

GÖR: Författare, kreatör och poddare

MAMMA TILL: Ruby, Otis och Selma

LIVSMOTTO: Lyssna på intuitionen!

FÖLJ: @sofia_wood

THERESE KRUPA

GÖR: Account Director på reklambyrå, poddar och driver ett bryggeri

MAMMA TILL: Mira, Morris och Kasper

LIVSMOTTO: Bad enough?

FÖLJ: @therese_krupa

FRIDA LUND

GÖR: Driver företag, skriver böcker, poddar och bloggar

MAMMA TILL: Två barn

LIVSMOTTO: Säg ja!

FÖLJ: @_fridalund

KategorI:

Senaste artiklarna

M Read More

Hälsa18 december 2023

Mothr testar vinterbad

Så får du upp värmen med kalla dopp!

M Read More

Mode18 december 2023

Mothr listar: Mjuka favoriter för en lekfull vinter

Vintern är här och årstidens glittrande högtider väntar runt hörnet. I samarbete med Polarn O. Pyret listar vi mjuka favoriter som både är bekväma, slitstarka och stiliga som passar för vinterns alla tillfällen.

F Read More

Hälsa18 december 2023

Fyra enkla steg som ger mer lycka i livet

Tips från Lyckomanualen

V Read More

Hälsa18 december 2023

Vinterns varma drycker

Fem recept som värmer kropp och själ

Skriv in vad du letar efter Tryck på ESC för att avbryta

Or, browse through the popular tags: