Njut av sommar och sol! 6 tips som skyddar de minsta

Njut av sommar och sol! 6 tips som skyddar de minsta

Ingenting slår känslan av att vara utomhus och njuta av sommarens magi. I annonssamarbete med Polarn O. Pyret ger vi våra bästa solskyddstips för att säkerställa att barnen ska kunna ta vara på varje ögonblick.

18 maj 2023
3 min read

Våra sex bästa solskyddstips för de minsta


Rätt solskyddsfaktor 
Den bör vara speciellt framtaget för barn med en hög SPF (solskyddsfaktor) på minst 30, men gärna högre. Kontrollera att det är ett brett spektrum och skyddar mot både UVA- och UVB-strålar och applicera generöst på barnens hud. Glöm inte att återapplicera enligt anvisningarna under dagen.

Håll er i skuggan
Sök alltid efter skuggiga områden som under träd eller använd ett parasoll när ni är utomhus. Detta ger extra skydd mot den starkaste solen under dagen.

Klä barnen smart 
Investera i plagg som är speciellt utformade för att skydda mot solens strålar. Polarn O. Pyrets UV-dräkter med UPF 50 är ett utmärkt val, eftersom de ger ett högt skydd på hela 98 procent mot farliga UV-strålarna samtidigt som de är bekväma och stilrena.


Täck huden

Detta är viktigt även efter badet med ljusa, tätvävda plagg som täcker armar, ben och nacke. Polarn O. Pyrets svalkande tröjor och shorts i 100 % bomull skyddar mot solen samtidigt som huden andas och barnet håller sig svalt. De är dessutom väldigt sköna mot huden.

Använd rätt accessoar
Se till att barnen täcker huvudet och under direkt solljus rekommenderar vi hatt som skyddar ansikte, öron och nacke. Välj solglasögon med UV-skydd för att skydda deras ögon.

Glöm inte UV-filt/gardin 
Perfekt för en solig dag på stranden, när du ammar eller som solskydd över vagnen. UV-filten och gardinen blockerar solens skadliga strålar och har många användningsområden om sommaren.  

Var en förebild

Visa hur viktigt det är att skydda sig mot solens strålar genom att själv använda solskyddsfaktor, klä dig i svala men täckande kläder, använda solhatt, keps och solglasögon samt spendera tid i skuggan. Dina barn gör som känt inte som du säger, utan som du gör.

 

 

Passa på att uppdatera sommargarderoben med skyddande UV-plagg och få 20 % på hela första köpet, om du blir medlem hos Polarn O. Pyret. 

Få fler användbara tips på Polarn O. Pyrets UV-guide.  

I stolt annonssamarbete med Polarn O. Pyret

Senaste artiklarna

M Read More

Hälsa18 december 2023

Mothr testar vinterbad

Så får du upp värmen med kalla dopp!

M Read More

Mode18 december 2023

Mothr listar: Mjuka favoriter för en lekfull vinter

Vintern är här och årstidens glittrande högtider väntar runt hörnet. I samarbete med Polarn O. Pyret listar vi mjuka favoriter som både är bekväma, slitstarka och stiliga som passar för vinterns alla tillfällen.

F Read More

Hälsa18 december 2023

Fyra enkla steg som ger mer lycka i livet

Tips från Lyckomanualen

V Read More

Hälsa18 december 2023

Vinterns varma drycker

Fem recept som värmer kropp och själ

Skriv in vad du letar efter Tryck på ESC för att avbryta

Or, browse through the popular tags: