Så skapar du ett eget hemmaspa

Så skapar du ett eget hemmaspa

Sju tips som ger dig en välbehövlig paus

20 september 2023
3 min read

När dagarna rusar fortare och temperaturen sjunker är det viktigare än någonsin att ta tid till återhämtning och avslappning. Här är tipsen som skapar härlig spa-stämning i badrummet och ger dig en välbehövlig paus i vintervardagen.

1. Sätt stämningen

Lägg fram sköna, mjuka handdukar, ställ fram dina favoritprodukter från badrumsskåpet och tänd några doftljus eller doftpinnar på badkarskanten. En kvist eukalyptus eller någon annan grön växt att vila ögonen på skapar en rofylld känsla i rummet. Och du, glöm inte musiken! På spotify finns flera färdiga spellistor med avslappnande och lugnande musik.

2. Duka upp

Ställ fram en bricka med snacks – några bitar lyxig choklad, frukt uppskuren i bitar och en stor kanna vatten med gurk- eller citronskivor. Att börja din spa-ritual med en stor kopp värmande te är också ett härligt sätt att komma i rätt spa-stämning.

3. Lämna bruset

Nu är det inte läge att multitaska! Sätt mobilen på flight mode och lämna alla måsten på andra sidan badrumsdörren. Försök att bara vara här och nu en stund – dina göra-listor kan vänta till senare.

4. Få igång cirkulationen

Torrborsta kroppen med mjuka cirkelrörelser från fötterna och upp mot hjärtat. Avsluta med händer och armar. Vill du istället skrubba kroppen med en hemmagjord kroppsskrubb gör du den enkelt genom att vispa samman två deciliter strösocker (eller farinsocker) med fyra deciliter kall kokosolja. Vill du kan du tillsätta några droppar eterisk olja för en härlig doft!

5. Värmande vatten

Tappa upp ett varmt bad med doftande oljor och låt kroppen komma till ro. Har du inget badkar? Fixa ett härligt fotbad och ge dina fötter lite välbehövlig avslappning istället.

6. Lugnande mask

Att göra egna ansiktsmasker av sådant som finns i naturen eller skafferiet är roligare än att köpa färdiga. Ett klassiskt recept, som sägs ge huden extra lyster, består av en halv banan, en stor sked honung och en matsked ekologisk apelsinjuice som mosas samman och får verka i ansiktet under tio minuter. Skölj noga med ljummet vatten och glöm inte att återfukta efteråt.

7. Massage

Efter ett härligt bad är det dags att svepa in sig i en skön badrock och ge huden en sista present. Massera hela kroppen med en väldoftande kroppsolja och passa på att uppmärksamma vad du är tacksam över med varje kroppsdel medan du masserar den. Sitt kvar en stund efter att din spa-ritual är avslutad, slut ögonen och känn in hur det känns i kropp och sinne att varva ner och fokusera på nuet en stund.

Boktips!

I boken Ren skönhet lär du dig det mesta om växtbaserad hudvård och hittar dessutom flera spännande hudvårdsrecept att testa själv.

Fokus på self care

Kopp med fat, Artilleriet, 430 kr.

Kristallkit, Yogiraj, 199 kr.

Tofflor, Arket 350 kr.

Badrock, Ellos, 449 kr.

Doftljus, Byredo, 690 kr.

Handduksset, Juniper, 2100 kr.

KategorI:
TagS:

Senaste artiklarna

M Read More

Hälsa18 december 2023

Mothr testar vinterbad

Så får du upp värmen med kalla dopp!

M Read More

Mode18 december 2023

Mothr listar: Mjuka favoriter för en lekfull vinter

Vintern är här och årstidens glittrande högtider väntar runt hörnet. I samarbete med Polarn O. Pyret listar vi mjuka favoriter som både är bekväma, slitstarka och stiliga som passar för vinterns alla tillfällen.

F Read More

Hälsa18 december 2023

Fyra enkla steg som ger mer lycka i livet

Tips från Lyckomanualen

V Read More

Hälsa18 december 2023

Vinterns varma drycker

Fem recept som värmer kropp och själ

Skriv in vad du letar efter Tryck på ESC för att avbryta

Or, browse through the popular tags: