Sju boktips för en magisk höst

Sju boktips för en magisk höst

Häxor, vampyrer och övernaturliga väsen får ta plats i bokhyllan när hösten närmar sig. Mothrs Therésia Franklin tipsar om sju favoritböcker för dig som vill ha lite mer magi i höstmörkret

20 september 2023
3 min read

Häxor, vampyrer och övernaturliga väsen får ta plats i bokhyllan när hösten närmar sig. Mothrs Therésia Franklin tipsar om sju favoritböcker för dig som vill ha lite mer magi i höstmörkret.

Vampyrer, varulvar och kärlek är receptet på en av vår tids mest lästa bokserier. Stephanie Meyers Twiliht-böcker tål att läsas om, även i vuxen ålder…

I 30-talets Moskva dyker en mystisk främling upp, i sällskap av en naken kvinna, en man i jockeymössa och en cigarrökande jättelik, svart katt. Märkliga saker börjar hända och följet skapar panik bland stadens litteratörer, pampar och svartabörshajar. Saken blir inte bättre av att främlingen börjar berätta om ett möte mellan romaren Pontius Pilatus och en ung upprorsman som gripits i Jerusalem.

För den som inte kan välja mellan häxor och vampyrer är Deborah Harkness (som för övrigt själv är professor i historia och specialist på esoteriska rörelser) A Discovery of Witches ypperlig höstläsning. I berättelsens centrum står Diana Bishop – historiker och dessutom häxa – vars liv ställs på sin spets när hon möter vampyren Matthew Clairmont och blir förälskad.

När den unga nunnan syster Evangeline upptäcker en mystisk brevsamling i klostrets arkiv förstår hon att bibelns berättelser om änglar inte tillhör historien. Det blir början på en svindlande resa – in i en hemlig värld.

”Hösten är den perfekta årstiden att försvinna in i en magisk bokvärld”

När ett italienskt kloster anklagas för hädelse, reser munken William of Baskerville dit för att utreda vad som hänt. Via mystiska dödsfall, avkodade symboler och hemligheter upptäcker han en plats där övernaturliga saker verkar hända i skydd av nattmörkret. Uberto Ecos klassiska mordmysterium är det perfekta sällskapet en ruggig höstkväll!

Praktisk magi har inte existerat på århundraden när två magiker uppenbarar sig i England år 1806. Den tillbakadragne Norell och den karismatiske Strange blir snart rivaler om territoriet…

KategorI:
TagS:

Senaste artiklarna

M Read More

Hälsa18 december 2023

Mothr testar vinterbad

Så får du upp värmen med kalla dopp!

M Read More

Mode18 december 2023

Mothr listar: Mjuka favoriter för en lekfull vinter

Vintern är här och årstidens glittrande högtider väntar runt hörnet. I samarbete med Polarn O. Pyret listar vi mjuka favoriter som både är bekväma, slitstarka och stiliga som passar för vinterns alla tillfällen.

F Read More

Hälsa18 december 2023

Fyra enkla steg som ger mer lycka i livet

Tips från Lyckomanualen

V Read More

Hälsa18 december 2023

Vinterns varma drycker

Fem recept som värmer kropp och själ

Skriv in vad du letar efter Tryck på ESC för att avbryta

Or, browse through the popular tags: