Strandsmarta tips för varma dagar

Strandsmarta tips för varma dagar

Bebisar har svårare att reglera sin kroppstemperatur än vuxna. Därför ska du undvika att utsätta en nyfödd bebis för hög värme eller kyla

29 mars 2023
3 min read

Bebissäker sommar

Under varma sommardagar är det smart att packa tunna lager som lätt går att addera eller ta av när temperaturen växlar. Om bebisens bröst eller nacke känns varm är det dags att ta av ett lager. Känns luften kylig kan det vara läge att lägga till en kofta eller filt.

Och kom ihåg! Små barn mår bäst i skuggan!

Bebisar under ett år inte ska vara i direkt solljus.

En långärmad body i tunn bomull och ett par långbyxor är en bra bas. Lägg till tunna sockor, solhatt och eventuellt en kofta. Komplettera med filtar i olika tjocklek för att enkelt kunna lägga på eller ta av.

Packa strandväskan

Fikakorg och en bra ljudbok i all ära – för en riktigt bra dag på stranden gäller det att packa smart till barnen!

UV-plagg, solhatt eller UV-keps och ett par solglasögon ger ett bra skydd i solen. Glöm inte att alltid smörja in kroppen med solkräm!

Dagar då det inte är lika soligt eller barnet inte ska vara ute länge, funkar vanliga badkläder och en klassisk keps bra också.

Tänk på att inte vara alltför länge i solen under dagens varmaste timmar, mellan klockan elva och 15. Om solen gassar så är ett bra tips att sätta upp ett parasoll över platsen där barnet leker. En tunn, långärmad t-shirt är bra att ha till hands om man vill ha lite extra skydd.

Solsäkra badkläder

Att satsa på tåliga och solsäkra UV-badkläder är ett smart och praktiskt sätt att skydda barnens känsliga hud mot solens starka strålar på stranden! Polarn O. Pyrets UV-kläder har högsta skydd mot UV-strålar och de mjuka, smidiga badkläderna är tillverkade av återvunnen polyester och polyamid. De täcker dessutom bra och håller länge.

Fler praktiska features är att badkläderna tål klor, är otroligt slitstarka och torkar fort när barnen kommer upp ur plurret!

Och du, snåla inte med solskyddsfaktorn på stranden! Ännu en bra detalj med de här tidlösa badplaggen är nämligen att de klarar av att komma i kontakt med både solkräm och sololja utan att bli förstörda.

Blå böljor

Randig UV-tröja, marinblå, 299 kr.

Solglasögon med UV-skydd, 279 kr.

Keps med logga, UPF 50, 199 kr.

Badshorts med hajar, 349 kr.

Baddräkt med volang, 299 kr.

UV-dräkt med kort ärm, 499 kr.

Senaste artiklarna

M Read More

Hälsa18 december 2023

Mothr testar vinterbad

Så får du upp värmen med kalla dopp!

M Read More

Mode18 december 2023

Mothr listar: Mjuka favoriter för en lekfull vinter

Vintern är här och årstidens glittrande högtider väntar runt hörnet. I samarbete med Polarn O. Pyret listar vi mjuka favoriter som både är bekväma, slitstarka och stiliga som passar för vinterns alla tillfällen.

F Read More

Hälsa18 december 2023

Fyra enkla steg som ger mer lycka i livet

Tips från Lyckomanualen

V Read More

Hälsa18 december 2023

Vinterns varma drycker

Fem recept som värmer kropp och själ

Skriv in vad du letar efter Tryck på ESC för att avbryta

Or, browse through the popular tags: