Surdeg

Så bakar du bröd från grunden

8 mars 2023
2 min read

Det behöver inte alls vara krångligt, tidskrävande eller bökigt att baka med surdeg, eller att få till caféliknande surdegsbröd hemma.

Allt du behöver för att starta en välmående surdegsbas är vatten, rågmjöl och vetemjöl.

SÅ GÖR DU GRUNDEN

Dag 1

Blanda en deciliter ljummet vatten (max 40 grader) med en halv deciliter rågmjöl och en halv deciliter vetemjöl i en glasburk med locket på glänt. Det är viktigt för att surdegen ska få andas.

Dag 2

Mata din surdeg med samma mängd vatten och mjöl som ovan.

Dag 3

Mata återigen din surdeg med samma mängd vatten och mjöl. Nu är din surdeg klar att baka på.

Förvara därefter din surdeg med lock i kylskåpet och mata en gång i veckan för att hålla den aktiv

och levande. När du vill baka tar du fram surdegen i rumstemperatur och matar den dagen innan du tänkt baka med den.

KategorI:
TagS:

Senaste artiklarna

M Read More

Hälsa18 december 2023

Mothr testar vinterbad

Så får du upp värmen med kalla dopp!

M Read More

Mode18 december 2023

Mothr listar: Mjuka favoriter för en lekfull vinter

Vintern är här och årstidens glittrande högtider väntar runt hörnet. I samarbete med Polarn O. Pyret listar vi mjuka favoriter som både är bekväma, slitstarka och stiliga som passar för vinterns alla tillfällen.

F Read More

Hälsa18 december 2023

Fyra enkla steg som ger mer lycka i livet

Tips från Lyckomanualen

V Read More

Hälsa18 december 2023

Vinterns varma drycker

Fem recept som värmer kropp och själ

Skriv in vad du letar efter Tryck på ESC för att avbryta

Or, browse through the popular tags: