Hållbar värme för små fötter
Mothr mode

Hållbar värme för små fötter

Finns det något bättre än att klä sig riktigt varmt och låta kalla vindar blåsa runt ansiktet under en krispig vinterpromenad?

5 april 2023
3 min read

Det minimalistiska skoföretaget Wildling Shoes har helt uteslutit läder i sina produkter och satsar istället på ull som ytter- och fodermaterial i flera av sina vintermodeller. Men det handlar inte om vilken ull som helst. Goda förhållanden för fåren, med fokus på hållbarhet och djuromsorg är avgörande för företaget.

Råullen till Wildling Shoes kommer framför allt från hållbarhetsprojekt för hotade fårarter, som till exempel Nordwolle Rügen.

Arten ”Pomeranian Landschaf” är en hotad fårras som främst används för landskapsbevarande, snarare än för sitt kött eller sin ull. Den sträva ullen har hittills gått oanvänd efter som den är svår att färga.

Men just tack vare dess fiberstruktur, klarar den grå ullen att hålla fukt borta bättre än till exempel merinoull och det naturliga lanolinet i ullen gör att vätan enkelt rinner av.

På så sätt blir de minimalistiska barfotaskorna från Wildling Shoes en pålitlig och värmande följeslagare för små fötter under de kalla och blöta månaderna.

Fördelar med ull!

Ull är ett naturligt material som andas och håller fötterna varma. Lanolinet som finns i ullen står också emot fukt och väta på ett naturligt sätt. Wildling Shoes ullskor tillverkas av ull som tidigare slängts, men som på detta sätt kommer till användning. Resultatet blir skor av hög kvalitet som håller länge.

En varm vän

Hållbara barfotaskor med hög kvalitet som håller värmen under kalla höstdagar. Kolla in Wildling Shoes höst- och vinterkollektion och hitta din favorit!

Barfotakänsla

Fördelarna med barfotaskor är många – både för barn och vuxna – och att gå barfota så mycket som möjligt är viktigt för små fötters utveckling. Att välja mjuka skor, utan stöd, är att föredra av två anledningar. Dels för att traditionella skor hindrar musklerna från att röra sig naturligt och stör fotens naturliga utveckling. Och dels för att fotsulan, precis som handflatan, är full av nervändar som låter oss känna underlaget ordentligt. Läs mer om fördelen med barfotaskor hos Wildling Shoes!

Rabattkod

fri frakt till Sverige första gången du handlar från Wildling Shoes med koden MothrWILDLING fram till 23/12-2022.

KategorI:

Senaste artiklarna

M Read More

Hälsa18 december 2023

Mothr testar vinterbad

Så får du upp värmen med kalla dopp!

M Read More

Mode18 december 2023

Mothr listar: Mjuka favoriter för en lekfull vinter

Vintern är här och årstidens glittrande högtider väntar runt hörnet. I samarbete med Polarn O. Pyret listar vi mjuka favoriter som både är bekväma, slitstarka och stiliga som passar för vinterns alla tillfällen.

F Read More

Hälsa18 december 2023

Fyra enkla steg som ger mer lycka i livet

Tips från Lyckomanualen

V Read More

Hälsa18 december 2023

Vinterns varma drycker

Fem recept som värmer kropp och själ

Skriv in vad du letar efter Tryck på ESC för att avbryta

Or, browse through the popular tags: