Lugnare vardag

Rebecca Fredriksson bytte storstadspulsen mot slow living

24 mars 2023
6 min read

Slow living långt borta från storstadspulsen

Rebecca och hennes Henrik levde storstadsliv i Stockholm och hade inga som helst planer på att flytta till hus, eller tillbaka till Linköping för den delen – när drömhuset en dag dök upp. Två veckor senare hade de inte bara vunnit budgivningen, utan var redan i full gång med att flytta ”hem” igen.

– Vi kände direkt att det bara var att köra. Det var lite allt eller inget som det alltid är med oss. Vi flyttade hem från ena dagen till den andra, redo att ge allt!

Att det skulle bli en stor kontrast i den nya tillvaron ute på landet kontra vardagen i Stockholms innerstad, var det ingen tvekan om.

–Många trodde nog aldrig att vi skulle klara det, och att jag skulle bli för rastlös.

Men flytten är helt klart det bästa beslut som vi någonsin tagit.

Rebecca är idag helt övertygad om att husdrömmen på landet var exakt vad det stressade storstadsparet behövde.

–Innan var jag en sådan där som alltid var på språng, på resande fot och jag förstod aldrig mig på ordspråket ”borta bra men hemma bäst”. Idag vet jag att det inte finns någon bättre plats än hemma och har aldrig känt mig tryggare någonstans. Vi har verkligen hittat vårt paradis på jorden, säger hon.

Flytten har gjort henne till en mer harmonisk person och kontrasten har gjort att hon hittat ett nytt lugn i livet.

– Innan vi flyttade hit skulle jag beskriva mig som en riktig storstadsmänniska, som sprang på glamorösa event, drack bubbel och åt snittar, hej och hå. Nu hämtar jag ved om dagarna, skrattar hon.

Rebecca berättar att familjen får ut mer av livet och vardagen tillsammans genom att bo så här. Att allt känns enklare på något vis.

–Sedan kan man ju såklart inte vara lika spontan. Då man inte har allt utanför dörren och måste ta bilen överallt. Men allt annat väger upp – och jag har hellre detta jämt och söker upp pulsen när jag behöver det.

Slow living – att leva långsammare och skala bort mycket av den stress vi har i vår

vardag är ett koncept som blivit allt mer populärt. Rebecca förstår varför.

–Det är så lätt att drömma sig bort till en annan plats och längta framåt hela tiden. Men det enda vi är lovade är här och nu, och det försöker vi ta vara på. Jag försöker att bara vara så mycket som möjligt, njuta extra mycket av sol-nedgången och ta långa promenader längs med vattnet. Leka med Dylan utomhus, koppla bort mobilen och bara vara närvarande i stunden.

rebecca fredriksson

MAMMA TILL: Dylan, 2 år och bebis i magen

GÖR: Kreatör och influencer

LIVSMOTTO: Allt går om man vill

FÖLJ: @rebfre @husdrommenvidstranden

”Förut förstod jag aldrig uttrycket: Borta bra men hemma bäst”

Under de senaste åren har paret gjort en stor husrenovering, där den lilla stugan byggts ut med ytterligare ett hus, som Rebecca just nu är i full gång med att inreda. Samtidigt som paret väntar sitt andra barn, och har tvååringen Dylan hemma. Att det har varit en intensiv resa är uppenbart, men det råder ingen tvivel om att det varit värt mödan.

–Det känns nästan för bra för att vara sant men är såklart helt magiskt. Att vi ska bo här nu, bygga vår framtid och skapa massor med minnen tillsammans med barnen.

Huset har blivit Rebeccas ”energi-plats”, ett ställe där hon fyller på med må-bra-känslor och hon är noga med att njuta av de små magiska ögonblicken i livet.

–Att bara gå ut och få känna solens strålar mot huden, pussas med Dylan och få klä mig vårigare gör mig just nu så oerhört glad, säger hon.

Nu är det bara veckor kvar tills Rebeccas och Henriks andra barn kommer och hon beskriver blandade känslor inför förlossningen.

–Jag hade en tuff förlossning med Dylan, med en väldigt jobbig krystningsfas. Jag blödde mycket, Dylan låg fel med ansiktet, hade navel-strängen hårt runt sig och kom ut nästintill livlös.

”Det enda vi är lovade är här och nu”

Där och då trodde jag att både Dylan och jag skulle dö. Det var fruktansvärt. Men allt gick allt bra och trots denna tuffa förlossning så är jag väldigt peppad på min kommande och ser det som min revansch. Jag försöker alltid tänka positivt och förbereda mig så gott jag kan, säger hon.

Inför det faktum att hon snart är tvåbarnsmamma, känner Rebecca ett lugn.

–Jag är så himla glad att få bli mamma igen och det känns helt overkligt, men samtidigt så självklart. Jag längtar något enormt och tror det kommer bli tufft men också helt underbart. Att få en liten plutt till att älska villkorslöst.

Framtidsdrömmarna innehåller mer av det lugn som fick Rebecca att söka sig

till ett långsammare liv, borta från storstadspulsen.

–Efter en tuff tid med en vild tvååring, husbygge, graviditet och att ha bott så litet under en så lång tid, så ser jag fram emot att bara vara.

För Rebecca handlar lugnet dock inte nödvändigtvis om att sitta still.

–Att bara chilla är inte vår melodi, men nu när huset snart är klart, så blir det åtminstone bara mindre projekt framåt, säger hon med ett skratt.

–Mest ser jag fram emot en sommar med mina två barn och en kille som inte jobbar jämt. Så vi kan få njuta lite av huset, tomten, vattnet och familjelivet. Att få andas lite helt enkelt, efter ett par intensiva år. Jag är så pepp på livet och det vi har framför oss.

”Det är så lätt att drömma sig bort till en annan plats och längta framåt hela tiden”

Rebecca tycker att fördelarna med att bo ”på landet” är många och är glad att hon och Henrik aldrig tvekade till att ta steget.

– Det bästa är att mina barn ska få växa upp här. Det känns om en dröm. Att ha vattnet som närmsta granne och att kunna ta en promenad i morgonrock, säger hon med ett skratt.

Rebeccas bästa tips för att ta vara på vårpirret här och nu

  • Ta vara på varje liten solstråle. Njut här och nu!
  • Ta med lunchen eller middagen ut i det fria. Det finns inget bättre.
  • Boka in en glassdejt med bästisen och njut!
  • Gå på en promenad och lämna mobilen hemma. Ta in naturen, se alla färger, lyssna på fåglarna känn känslan av att vara helt i nuet.
  • Bjud över vännerna på en grillkväll. Lägg bort mobilerna och njut av varandras sällskap.

Rofylld minimalism

Fåtölj av Viggo Boensen, Artilleriet, 28 590 kr. Bordslampa i keramik, HM Home, 699 kr.

Handgjord kruka, Åhléns, 349 kr.

Höjbar pall, Zara Home, 1049 kr.

Dekorativ skulptur, Ellos, 199 kr.

Korg, Reforma, 999 kr.

KategorI:
TagS:

Senaste artiklarna

M Read More

Hälsa18 december 2023

Mothr testar vinterbad

Så får du upp värmen med kalla dopp!

M Read More

Mode18 december 2023

Mothr listar: Mjuka favoriter för en lekfull vinter

Vintern är här och årstidens glittrande högtider väntar runt hörnet. I samarbete med Polarn O. Pyret listar vi mjuka favoriter som både är bekväma, slitstarka och stiliga som passar för vinterns alla tillfällen.

F Read More

Hälsa18 december 2023

Fyra enkla steg som ger mer lycka i livet

Tips från Lyckomanualen

V Read More

Hälsa18 december 2023

Vinterns varma drycker

Fem recept som värmer kropp och själ

Skriv in vad du letar efter Tryck på ESC för att avbryta

Or, browse through the popular tags: