”Mammor är mina hjältar”

”Mammor är mina hjältar”

Michaela Forni om systerskap, mom shaming och den stora bebisresan

13 mars 2023
4 min read

Influencer, entreprenör och författare. Michaela Forni har släppt sin sjätte bok om sin egen gravidresa och sitt liv som mamma till Dante.

Författaren och influencern Michaela Forni om systerskapet, det perfekta livet och den stora bebisresan.

Ett stilsäkert hem, magiska outfits, härliga fester och middagar. Michaela Forni är influencern vars livsstil inspirerar flera tusentals följare varje dag. Med sin bok – Jag är inte perfekt, tyvärr – gjorde hon upp med myten om sig själv och berättade om oro, ångest och att våga visa det som finns bakom den fina fasaden.

Idag är hon mamma till Dante, snart två år, och trots att livet vänts upp och ner på många sätt sedan hennes son föddes beskriver hon det som just – perfekt.

– Jag njuter av livet på ett sätt jag inte visste att man kunde. Dante är så rolig och härlig. Vi gör mycket familjegrejer på helgerna, letar efter myror i parken efter förskolan, pratar non-stop och myser i soffan framför Pippi på kvällen. Ett helt perfekt liv om du frågar mig, säger hon.

Hennes syn på moderskapet förändrades rejält när hon blev mamma.

– Det är så otroligt mycket jobbigare än vad jag förstod. Både i förändringarna man gör i sitt liv och i all oro man känner. Jag trodde jag var beredd, men det var jag verkligen inte. När jag tänker å att jag ska vara orolig för Dante i ett helt liv bryter jag ihop, säger hon och skrattar. 

”När jag tänker på att jag ska vara orolig för Dante i ett helt liv bryter jag ihop”

Men mest har synen förändrats till det bättre, menar hon.

– Mammor är riktiga hjältar och min respekt för alla mammor är enorm.

Att bli mamma inför en stor skara följare har varit både tufft och stärkande, menar Michaela.

– Det roliga har varit att jag verkligen kunnat känna mycket av det där systerskapet, som är så viktigt för mig. När jag i perioder hade det tufft med bebisens sömn eller magproblem så kunde andra mammor skriva att dom kände igen sig och då kände jag mig mindre ensam, berättar hon.

– För det mesta är det fördelar att vara mamma med en stor kanal, för jag får mycket support och kloka tankar riktade åt mitt håll. Nackdelarna är pekpinnarna som man inte har bett om.

Det var mer systerskap och färre pekpinnar hon ville åt när hon skrev sin senaste bok My Baby Book

– Det är en ofiltrerad bok om min resa från längtan efter bebis till plusset på stickan, förlossningen och första tiden som mamma. Den är bjussig, skämtsam men också fylld av de där jobbiga grejerna man annars aldrig får läsa om.

Boktips!

Med boken ”My baby book” vill Michaela ge en öppenhjärtig och personlig beskrivning av sin graviditet och den första tiden som ny förälder.

Michaelas senaste projekt är gravid- och bebisappen Baby Journey – en idé som föddes när hon själv var gravid.

– Jag ville skapa en estetiskt vacker app som fyller alla funktioner, som jag tycker om i de apparna jag använde som gravid, men som också gick att använda efter att bebisen var här och inte bara ”tog slut”, förklarar hon.

Michaelas tankar om…

1. Systerskap

Jag tycker att kvinnor kan vara hårda mot varandra och ofta agerar ifrågasättande istället för stöttande. Jag vill försöka vara en motkraft till mom shaming genom att lyssna, visa förståelse och låta andra mammor göra på sina sätt, även om de skiljer sig från mina egna. För mig innebär systerskapet att vi respekterar varandra trots att vi är olika.

2. Att bli mamma

Jag önskar att jag hade vetat en massa saker när jag blev mamma. Att jättemånga saker blir helt tvärtom vad man tror att de ska bli. Och att man kan vara lyckligare än någonsin och älska sönder sin lilla bebis, men samtidigt känna jobbiga känslor och må dåligt. 

3. Lycka

Min familj, mina vänner, Italien, stora portioner pasta, yoga, doften av hav, Djurgården som står i full blom, Paris på sensommaren, dansa i en solnedgång och upptäcka världen med Dante.

”För mig innebär systerskapet att vi respekterar varandra trots att vi är olika”

michaela forni

GÖR: Driver appen Baby Journey samt livstils-magasinet FORNI. Influencer och författare.

MAMMA TILL: Dante

LIVSMOTTO: Du får tillbaka det du ger – spread some love around you!

FÖLJ: @michaelaforni och forni.se

 

KategorI:
TagS:

Senaste artiklarna

M Read More

Hälsa18 december 2023

Mothr testar vinterbad

Så får du upp värmen med kalla dopp!

M Read More

Mode18 december 2023

Mothr listar: Mjuka favoriter för en lekfull vinter

Vintern är här och årstidens glittrande högtider väntar runt hörnet. I samarbete med Polarn O. Pyret listar vi mjuka favoriter som både är bekväma, slitstarka och stiliga som passar för vinterns alla tillfällen.

F Read More

Hälsa18 december 2023

Fyra enkla steg som ger mer lycka i livet

Tips från Lyckomanualen

V Read More

Hälsa18 december 2023

Vinterns varma drycker

Fem recept som värmer kropp och själ

Skriv in vad du letar efter Tryck på ESC för att avbryta

Or, browse through the popular tags: