Månadens mothr Ida Kjos
Surdeg

Månadens mothr Ida Kjos

Mothr pratar moderskap med juristen Ida Kjos

8 mars 2023
2 min read

Ida Kjos är chefsjuristen som vågade ta metoo-fighten inifrån rättssalarna. Hon är mamma till Lykke och Jack och en kvinna som inspirerar oss genom sitt ofiltrerade flöde, som hon använder för att göra sin röst hörd i viktiga frågor.

Vart kommer ditt driv ifrån?

Jag tror att det alltid funnits där, i varje fall på ett eller annat sätt. Så länge jag kan minnas har jag haft en stark tro på mig själv och min kapacitet. Och för varje utmaning jag behärskat har nyfikenhet kring vad mer jag kan klara av vuxit. Så drivet har liksom fött nytt driv och en lust på fler utmaningar.

Vad inspireras du av?

– Jag inspireras av många olika människor, framförallt av andra kvinnor har jag märkt. Människor som är sanna mot sig själva och sin omgivning, som vågar säga sin mening, och ta för sig av livet.

Vad innebär det att vara en förebild för andra?

För mig innebär det ett ansvar och en möjlighet. Ett ansvar i att visa en genuin och ofiltrerad bild av livet som karriärist och mamma. En möjlighet i att kunna sprida mod och styrka till andra kvinnor.

Har du några egna förebilder?

– Min man Lars Frölander, Ruth Bader Ginsburg, Sanna Bråding och Greta Tunberg är några av mina idoler. Alla är människor som följt sin inre röst och vågat gå sin egen väg.

Vad är det bästa med att vara mamma, enligt dig?

– Att sammanfatta det är en omöjlighet! Dels är det den expansiva kärleken och den ständigt föränderliga resan. Det är så galet häftigt att få vara med och vägleda en liten människa i livets alla delar.

”Det är så galet häftigt att få vara med och vägleda en liten människa i livets alla delar”

IDA KJOS

GÖR Jurist, influencer och träningsprofil

MAMMA TILL: Lykke och Jack

AKTUELL: Månadens mothr

FÖLJ: @idakjos

 

KategorI:

Senaste artiklarna

M Read More

Hälsa18 december 2023

Mothr testar vinterbad

Så får du upp värmen med kalla dopp!

M Read More

Mode18 december 2023

Mothr listar: Mjuka favoriter för en lekfull vinter

Vintern är här och årstidens glittrande högtider väntar runt hörnet. I samarbete med Polarn O. Pyret listar vi mjuka favoriter som både är bekväma, slitstarka och stiliga som passar för vinterns alla tillfällen.

F Read More

Hälsa18 december 2023

Fyra enkla steg som ger mer lycka i livet

Tips från Lyckomanualen

V Read More

Hälsa18 december 2023

Vinterns varma drycker

Fem recept som värmer kropp och själ

Skriv in vad du letar efter Tryck på ESC för att avbryta

Or, browse through the popular tags: