För den australiska kocken och författaren Sarah Glover står maten och naturen alltid i fokus. Med vildmarken som vardagsrum lagar hon mat på stormkök i sin kanot, grillar ananas på ödsliga stränder och ordnar barbeque ur bakluckan på sin jeep.
I sin senaste kokbok Wild Child: Adventure cooking with kids bjuder hon in barnen att delta i äventyret runt lägerelden.
Hur ser din matfilosofi ut?
Vilket är ditt favorit recept från boken
Var är det bästa stället att äta middag på?
Fisk på pinne
TILL DRESSINGEN
- En bit (1,25 cm) färsk gurkmeja, oskalad
- 3 skalade vitlöksklyftor
- 120 ml Champagnevinäger
- 240 ml druvkärneolja eller olivolja
TILL FISKEN
- 4 pinnar
- 4 små fiskar, rensade och sköljda, men inte fjällade
- 1 näve citronblad eller färska örter
- steksnöre
Riv gurkmeja och vitlök fint och lägg i en liten skål. Häll på vinäger och vispa tills allt blandats. Rör ner olivoljan och låt stå i rumstemperatur i några timmar före servering.
Tänd din lägereld och låt den brinna ner i ungefär en timme tills den är medelvarm.
Tälj försiktigt en spets på varje pinne, med en träbit eller kniv, och spetsa en fisk på varje spett, genom munnen och upp genom stjärtfenan.
Fyll varje fisk med citronblad eller färska örter och knyt fast den med hjälp av steksnöre så att den inte glider ner för pinnen.
Stick ner pinnarna i marken ungefär 20 centimeter från elden i samma riktning som vinden. Tryck ner dem ungefär tio centimeter så att de inte böjs in i elden eller ner i marken.
Låt fisken grillas i ungefär 20 minuter eller tills skinnet börja bli stramt och krispigt.
Ta försiktigt loss fiskarna från spetten och skala bort skinnet. Servera med dressingen.
josefine bengtsson
GÖR: Kock och författare
AKTUELL MED: Kokboken Wild Child: Adventure cooking with kids (Prestel)
FÖLJ: @missarahglover