När resan är målet

Familjen Klaamas-Pedersen sålde allt de ägde och gav sig ut på sitt livs resa. Nio år senare är de fortfarande på väg

27 mars 2023
4 min read

För nio år sedan bestämde de sig för att lämna sitt liv i Oslo och ge sig ut på sitt livs äventyr. Idag är Melanie och Tobias tvåbarns-föräldrar på resande fot.

Livet före beslutet beskriver de som et ”rat race”. En vardag som bestod av att vakna, äta, jobba och sova.Till slut blev det ohållbart och Melanie och Tobias bestämde sig för att vända upp och ner på allt.

– Vi såg knappt varandra. Vi kände oss nästan utbrända och när vi satte oss ner för att prata insåg vi att om vi fortsätter så här kommer vi gå in i väggen och säkerligen göra slut.

melanie kalmaas & tobias pedersen

BARN: Aurora och Indigo

GÖR: Reser och driver Youtubekanalen Love Concious Family

FÖLJ: @loveconsciousfamily och @loveconsciousfamilyse

Paret gjorde en budget och sålde eller gav bort allt de ägde, tills bara två ryggsäckar återstod. Med dem på ryggen gav de sig av på ett helt nytt äventyr. Först till Thailand och sedan vidare.

Dottern Aurora föddes på Bali och sonen Indigo kom till världen i Spanien.

–Barnen föddes in i vår livsstil och det är fantastiskt att få se världen genom deras ögon. De får vänner i hela världen och lär sig förstå och respektera olika kulturer.

Genom sin youtube-kanal vill familjen inspirera andra genom sin livsstil. Melanie och Tobias brinner båda för ett hälsosamt och hållbart liv.

–Vi vill ha en naturlig livsstil och brinner för hälsosam mat, yoga och meditation. När barnen kom var det självklart för oss att praktisera attachment parenting och samsova, bära barnen i sele och använda naturliga leksaker. Vi har också använt elimination communication och låtit barnen vara blöjfria sen födseln.

Idag ser vardagen väldigt annorlunda ut än den gjorde för nio år sedan. Dagarna spenderas med lek, utflykter och strandhäng och på kvällarna jobbar Melanie och Tobias med sin Youtube-kanal. Och även om de saknar att kunna träffa sina nära och kära lika ofta som förut är de överens om att fördelarna överväger stort.

– Att få vara vart man vill och göra vad man vill, när man vill. Resa, uppleva olika kulturer, vara nära sina barn hela tiden och se dem växa upp. Det är det bästa med vår livsstil.

”Barnen föddes in i vår livsstil”

”Bäst är att vi får vara nära våra barn hela tiden och se dem växa upp”

– Vi har aldrig ångrat att vi tog beslutet att ge oss ut på det här äventyret. Snarare har vi kanske ångrat att vi inte gjorde det tidigare.

Att de sålde det mesta av det de ägde för att kunna ge sig av har de heller aldrig ångrat.

– Vi lever efter devisen: you collect memories, not things in life.

Familjens tips till dig som vill göra samma resa

  • Sätt dig ner och blicka inåt Vad är det jag vill? Vad är mina drömmar och mål i livet? Skriv ner dessa så du vet vad du vill och vart du vill komma. Om du inte vet vad du vill, hur ska du då nå dit?

 

  • Prova på först! Har ni inte rest mycket innan tillsammans så ge er av på en tre månaders resa. Då ni ser om det verkligen är något för er, innan ni tar steget fullt ut.

 

  • Hitta en inkomst som ni kan ha även på resande fot. Det finns otroligt mycket man kan jobba med på distans idag. Det kan vara allt ifrån sälj, kundsupport till frilansande eller transkribering.
KategorI:
TagS:

Senaste artiklarna

M Read More

Hälsa18 december 2023

Mothr testar vinterbad

Så får du upp värmen med kalla dopp!

M Read More

Mode18 december 2023

Mothr listar: Mjuka favoriter för en lekfull vinter

Vintern är här och årstidens glittrande högtider väntar runt hörnet. I samarbete med Polarn O. Pyret listar vi mjuka favoriter som både är bekväma, slitstarka och stiliga som passar för vinterns alla tillfällen.

F Read More

Hälsa18 december 2023

Fyra enkla steg som ger mer lycka i livet

Tips från Lyckomanualen

V Read More

Hälsa18 december 2023

Vinterns varma drycker

Fem recept som värmer kropp och själ

Skriv in vad du letar efter Tryck på ESC för att avbryta

Or, browse through the popular tags: