Så gör du höstrusket till barnens favoritväder

Så gör du höstrusket till barnens favoritväder

Fem tips som får barnen att vilja leka ute I höst

4 april 2023
3 min read

Det finns inget dåligt väder, brukar det heta. Men när regndagarna avlöser varandra och höstrusket är ett faktum kan det vara lätt att tappa modet. Men misströsta inte! Vi har lektipsen som gör hösten till årets roligaste årstid – och plaggen som håller både vind och väta borta hela dagen.

Den populära vindfleecen i vattentätt material håller barnet varmt och torrt.

Vattenfärger

Ett kul sätt att ge näring åt sin konstnärliga ådra är att ta med sig färgglada gatukritor ut i regnet. Det blöta underlaget gör att kritorna förvandlas till vattenfärger och ger en helt ny ritupplevelse.

Den slitstarka skaljackan med tejpade sömmar i vind- och vattentätt material blir höstens favorit.

Hoppa I pölar

Finns det något bättre än att ta sats och smälla stövlarna genom vattenytan på en rejäl vattenpöl? Vi tror inte det. Har man turen att hitta flera pölar på rad kan man dessutom ordna en vattenpölstävling och se vem som fortast hoppar jämfota genom dem. Och ja, mammor och pappor får också vara med.

Konstutställning

Trött på att sitta inne och rita bara för att det regnar? Använd blöta höstlöv för att skapa konstverk i regnet istället. Löven fastnar fint på både husväggar och bord och är lika roliga att samla ihop som att dekorera med. Och du: Har sanden i sandlådan blivit blöt av regnet? Toppen! Blöt sand är nämligen alldeles perfekt att knåda spännande skulpturer av.

”…har sanden i sandlådan blivit blöt av regnet? Toppen!”

Kasta loss

Att bygga barkbåtar är lika roligt på hösten som på sommaren. Kanske till och med roligare! Tillverka egna små båtar av höstlöv eller barkbitar och sök upp närmaste vattenpöl. Har ni sådan tur att det ösregnar kan ni gräva kanaler i sandlådan och låta dem fyllas med regn så att båtarna får sin egen vattenbana.

Skattjakt

Ingenting slår ett äventyr i naturen – oavsett om solen skiner eller regnet faller. Packa väskan för en fika i skogen, bygg en hinderbana mellan träden eller varför inte ordna en skattjakt med ledtrådar som barnen får följa!

Satsa på smarta skalplagg med mellanlager för att hålla både vind, vatten och kyla borta, så varar uteleken längre. Och vi lovar att matsäcken smakar hundra gånger godare med lite duggregn mot kinderna.

8 Plagg som gör dig regnredo

KategorI:

Senaste artiklarna

M Read More

Hälsa18 december 2023

Mothr testar vinterbad

Så får du upp värmen med kalla dopp!

M Read More

Mode18 december 2023

Mothr listar: Mjuka favoriter för en lekfull vinter

Vintern är här och årstidens glittrande högtider väntar runt hörnet. I samarbete med Polarn O. Pyret listar vi mjuka favoriter som både är bekväma, slitstarka och stiliga som passar för vinterns alla tillfällen.

F Read More

Hälsa18 december 2023

Fyra enkla steg som ger mer lycka i livet

Tips från Lyckomanualen

V Read More

Hälsa18 december 2023

Vinterns varma drycker

Fem recept som värmer kropp och själ

Skriv in vad du letar efter Tryck på ESC för att avbryta

Or, browse through the popular tags: