Pumpasoppa
Höstens soppa nummer 1. Krämig och värmande för alla sinnen.
- 1 finhackad lök
- 1 valfri pumpa (ca 1-2 kg)
- 1 liter grönsaksbuljong
- salt och peppar
- 2-3 dl creme fraiche
- ärtskott, olivolja och pumpafrön
Fräs löken i lite olja. Skala och skär pumpan i tärningar och tillsätt dem. Häll på grönsaks-buljong och låt koka tills pumpan är mjuk.Stavmixa till en slät soppa och rör ner creme fraiche. Servera med ringlad olivolja, pumpafrön och ärtskott.

Rostade kikärtor
Ett knaprigt snacks som tar fredagsmyset till nästa nivå.
- ca 3 dl kokta och sköljda kikärtor
- 1 msk olivolja
- en stor nypa flingsalt
- 1/2 tsk rökt paprikapulver
Skölj kikärtorna och låt dem rinna av ordentligt. Blanda runt dem i oljan och kryddorna och sprid ut dem på en plåt med bakplåtspapper. Rosta på 200 graders värme i 30-40 minuter. Servera direkt som snacks eller sopptillbehör.

Skördepizza
Bjud på hemmagjorda pizzaslices med sensommarens favoriter.
- 25 g jäst
- 2 dl ljummet vatten
- 1/2 tsk salt
- 1 msk olivolja
- ca 4 dl durumvetemjöl
- körsbärstomater
- valfri svamp
- lök
- vällagrad ost
- basilika eller dill
Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt salt, olja och mjöl och knåda till en deg. Ställ att jäsa under duk i minst en halvtimme. Kavla ut degen till en rund platta. Lägg på plåt med bakplåtspapper och dekorera med halverade körsbärstomater, skuren svamp, lök och riven ost. Grädda i 225°C i 10-15 minuter och toppa med färsk dill eller basilika.

Blomkålspopcorn
Popcorn av blomkål är ett av höstens favoritsnacks!
- 1 blomkålshuvud
- olivolja
- parmesanpulver
- flingsalt
Bryt små buketter av blomkålen och sprid ut på en plåt med bak-plåtspapper. Ringla över olivolja och strö över parmesanpulver och flingsalt. Rosta i 200 graders värme i 25-30 minuter. Låt svalna något och servera.
