Sommarläsning

Vi tipsar om de bästa böckerna att packa med sig i semesterväskan

13 mars 2023
2 min read

1. Soul Work

I boken delar Josefin Dahlberg med sig av sin personliga resa till ett bättre mående. Läsaren får också nycklar till att börja lyssna inåt och komma sig själv närmare. Boken innehåller en mängd olika handfasta tips verktyg för att kunna landa inåt och lära känna sig själv på djupet.

2. Att vara stilla när allt skyndar

Genom tre teman, Vardagen, Naturen och Meditationen, resonerar yogaprofilen Magnus Fridh i den här boken över platser att kunna uppleva stillhet och återhämtning på i en värld som rusar på allt snabbare.

3. Jag kan ha fel

Björn Natthiko Lindeblad lämnar en karriär som ekonom för att bli buddhistisk skogsmunk. När han efter sjutton års klosterliv återvänder till Sverige är han vilsen, utan jobb eller pengar och kraschar rakt in i en depression. I ”Jag kan ha fel” berättar han om hur han hittar en väg framåt och delger sina lärdomar från livet som munk.

4. Boosta dig själv

En bok som du själv är med och fyller i. Boken är till för att hjälpa dig att plocka fram något som redan finns inom dig – en grundläggande trygghet, styrka och självkänsla. Genom att fylla i den här boken och göra små förändringar i din vardag kan du att att utmana dina inre föreställningar och hitta din väg.

5. Förundranseffekten

Förundran är att se storheten och det ofattbara i det som omger dig. Förundran kan ge dig gåshud och välbehag, men också minska oro och stress, göra dig mer generös och engagerad och kanske till och med dämpa inflammationer. Sara Hammarkrantz och Katrin Sandberg har skrivit en bok om den forskning som idag sker på området.

6. Hälsa på recept

I den här boken presenterar läkarna Anders Hansen och Carl Johan Sundberg allt du behöver veta om den senaste vetenskapen kring träning och hälsa. Genom att röra på dig kan du både förebygga, behandla och i vissa fall bota sjukdomar som diabetes, hjärt- kärlsjukdom, cancer och depression. Men det slutar inte där, din träning kommer också att ge dig mer energi, förbättra din sömn, göra dig mer koncentrerad, stärka ditt minne och immunförsvar.

7. 10 tips: må bättre och lev 10 år längre

I boken ger läkaren Bertil Marklund tio konkreta tips på livsstilsförändringar som får dig att både må bättre och känna dig yngre. Dessutom kan de leda till att du slipper ett antal sjukdomar och skjuter upp det biologiska åldrandet, menar författaren.

8. Lycklig ända in i själen

Boken bygger på författaren Lisa Hallins egna erfarenheter. Hon var i flera år sängliggande med svåra smärtor, när hon till slut hittade en behandling utomlands och blev bättre – för att ett år senare drabbas av bröstcancer. Efter cellgiftsbehandling, strålning och operationer stod hon på andra sidan; skallig, utan bröst och med över en halvmeter ärr på kroppen. Men också lycklig.

KategorI:
TagS:

Senaste artiklarna

M Read More

Hälsa18 december 2023

Mothr testar vinterbad

Så får du upp värmen med kalla dopp!

M Read More

Mode18 december 2023

Mothr listar: Mjuka favoriter för en lekfull vinter

Vintern är här och årstidens glittrande högtider väntar runt hörnet. I samarbete med Polarn O. Pyret listar vi mjuka favoriter som både är bekväma, slitstarka och stiliga som passar för vinterns alla tillfällen.

F Read More

Hälsa18 december 2023

Fyra enkla steg som ger mer lycka i livet

Tips från Lyckomanualen

V Read More

Hälsa18 december 2023

Vinterns varma drycker

Fem recept som värmer kropp och själ

Skriv in vad du letar efter Tryck på ESC för att avbryta

Or, browse through the popular tags: