Träna ute

Låt naturen bli ditt favoritgym

8 mars 2023
3 min read

Bakom husknuten väntar ett gym som både är gratis och öppet dygnet runt – och som dessutom kommer med en rad hälsofördelar jämfört om du tränar inomhus. Här peppar vi dig att komma igång med utomhusträningen!

Att ta första steget hör till det svåraste när man vill komma igång med en ny vana. Här gäller det att tänka att små förändringar kan leda till stora resultat. Och hur härlig tanken än är på att spontant ”få feeling” en dag och ge sig ut i naturen för ett träningspass, så fungerar det oftast inte särskilt bra i längden. Istället rekommenderar vi att schemalägga tid för utomhusträning i kalendern. Förbered dig sedan väl med att fylla på med både vatten och energi innan du ger dig ut. Njut av naturens egna ljud eller ladda upp med en peppig playlist eller podd i öronen.

”den bästa träningen är den som blir av”

Skaffa kläder för olika väder

Det går utmärkt att träna utomhus i Sverige året om, men det kräver en garderob som tål olika väderlag. Fodrade plagg och lager på lager är ett måste på vintern, precis som keps är skönt att ha mot solens starka strålar om våren och sommaren. På nästa sida tipsar vi om grymma tillbehör för utomhusträning.

Kompis-dejta utomhus

Slå två flugor i en smäll genom att bestämma kompis-träff med en vän i skogen. Lägg in ett gäng farthöjningar och styrkeövningar med kroppsvikt längs med promenaden, så har ni tillsammans checkat av dagens pass – och samtidigt fått tid att umgås.

Träna på vägen till…

…och från jobbet, en vän eller varför inte mataffären? Det är alla tänkbara tillfällen att samtidigt andas in frisk luft, fylla på med D-vitamin och få motion på köpet. Promenad, cykling eller jogging väljer du själv, men att träna på vägen till något är både tidseffektivt och härligt, när man väl kommer igång.

Använd naturens träningsredskap

Med hjälp av en bänk kan du göra dips, step-ups och armhävningar. Och har du en backe eller trappa i närheten av där du bor, så är det allt du behöver för ett pass med fokus på rumpa och ben, som samtidigt gör gott för hela kroppen. Gå, jogga eller gör intervaller upp och ner så lovar vi att flåset går igång.

Och du, ALLT räknas!

Fem minuter är bättre än noll varje dag eller vecka. Och vilken träningsform du än väljer så kan du räkna med mer energi, bättre humör, minskad stress och lugnare sinne – särskilt om du väljer att träna utomhus.

Snygga och funktionella träningskläder gör träningen roligare!

Stilrena hörlurar från Urbanears, 1 495 kr

Träningströja med dragkedja, finns hos Zalando för 849 kr.

Puderrosa träningsskor har Intersport för 849 kr.

Vattenflaska från Hydro Flask, kostar

545 kr hos Outnorth.

Träningsband med handtag, finns på Apoteket Hjärtat för 179 kr.

KategorI:
TagS:

Senaste artiklarna

a Read More

Mode21 september 2023

3 anledningar till att uppdatera underklädeslådan – med menstrosor

I stolt samarbete med Menstrosan.se listar vi tre orsaker till varför du bör uppdatera underklädeslådan redan idag.

J Read More

Nöje20 september 2023

”Jag vill ge kvinnor makten över sin hälsa”

Helena Graflund Lagercrantz är gynekologen och fyrabarnsmamman som vill starta en ny kvinnorörelse

T Read More

Hälsa20 september 2023

Tacksamhet är en bortglömd superkraft

Att känna tacksamhet och sätta ljus på de saker i livet som vi är glada över är en oanad källa till lycka

M Read More

Nöje20 september 2023

Med plats för lek

Cecilia Rosvall bygger barnrum med leken och leken i centrum

Skriv in vad du letar efter Tryck på ESC för att avbryta

Or, browse through the popular tags: